Több házat is elsodort a földcsuszamlás Oslo mellett

  Több házat is elsodort egy földcsuszamlás szerda hajnalban az Oslótól 24 kilométerre északkeletre található, 5000 lakosú Ask városában. A földcsuszamlás mintegy 210 000 négyzetméteres területet érintett, és 500 embert evakuáltak otthonaiból - adja hírül a theguardian.com.

  A lerombolt házak mögött egy krátert is hagyott a földcsuszamlásForrás: AFP/Fredrik Hagen/NTB

  Szerdán kora délután még 21 embert kerestek, akikről nem tudják, hogy egyáltalán a helyszínen voltak-e vagy elutaztak, vagy más okból nem tudják felvenni a kapcsolatot a rendőrséggel. A katasztrófában 10 ember megsebesült, egyiküket Oslóba szállították súlyos sérülésekkel.

  A norvég miniszterelnök, Erna Solberg közösségi média bejegyzésben fejezte ki szolidaritását az érintettekkel, mint írta, „fájdalmas látni, hogy a természeti erők mekkora rombolást végeztek Gjerdrum megyében. Mint írta, gondolatai azokkal vannak, akiket a földcsuszamlás érintett.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!