Magyarország ismét vörös besorolást kapott Ukrajnától, Szlovéniában nyitnak a sípályák

  Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra is csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel, csupán 420-szal kevesebbet a megelőző napinál. Magyarországot közben ismét a vörös besorolást kapott, vagyis az innen érkezők csak negatív teszttel léphetnek be vagy házi karanténba kell vonulniuk két hétre - adja hírül az MTI.

  KijevForrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve

  A karantént a határidő letelte előtt csak negatív PCR-teszttel hagyhatják el, illetve akkor mentesülnek, ha maximum 48 órával a határ átlépése előtt készült teszt eredményét mutatják be. Emellett minden külföldinek kell olyan egészségügyi biztosítással rendelkeznie, amely kiterjed a koronavírusos megbetegedés kezelésére is Ukrajna területén. 

  A szombaton közölt hivatalos adatok alapján Ukrajnában pénteken 4928 új esettel 1 187 897-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 116-tal 21 778-ra emelkedett. Eddig 942 107-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 13 ezren, az aktív betegek száma így több mint nyolcezerrel 224 012-re csökkent.

  Az országban ismét sok, 1862 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba pénteken. A legtöbb új beteget, több mint ötszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel. Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint velük együtt az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 125 ezret, az elhunytaké 12-vel 2272-re nőtt.

  Szlovéniában nyitnak a sípályák

  A szlovén kormány tegnap este elfogadott rendelete értelmében az ország legtöbb síközpontja újra megnyithat, melyek elsősorban az ország 9, vörösö zónába sorolt régiójában, Közép-Szlovéniában, Pomurskában, Savinjskában, Podravskában, Gorenjskában, Obalno-Kraškában, Koroškában, Zasavskában és Primorsko-Notranjskában találhatók.

  A síelőknek negatív teszteredményt kell produkálniuk, és be kell tartaniuk a szigorú egészségügyi előírásokat, ha csúszni szeretnének - adja hírül a total-slovenia-news.comA Szlovéniába érkező magyar állampolgároknak – néhány kivételtől eltekintve – 48 óránál nem régebbi PCR- vagy 24 óránál nem régebbi gyorstesztet kell bemutatniuk, vagy 10 napos karanténba kell vonulniuk. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!