Így változtak a beutazási szabályok az Egyesült Államokba

Mint a Konzuli Szolgálat oldaláról kiderül, január 26-tól kezdődően csak negatív teszttel lehet belépni az Államokba, vagy annak igazolásával, hogy az illető már átesett a fertőzésen. Nemrégiben pedig újabb intézkedések születtek, többek között arról döntöttek, hogy a turistáknak 10 napra karanténba kell vonulniuk - derül ki a matadornetwork.com híréből.

A San Franciscó-i reptérForrás: AFP/Daniel Slim

Eközben a tesztekkel és a karanténnal kapcsolatos előírásokat is felülvizsgálják és pontosítják a hatóságok, további részletek ezután várhatók. Kidolgozzák azt, hogy milyen teszteket fogadnak el, milyen alternatíváik vannak azoknak, akik az indulási helyszínen nem tudnak tesztet csináltatni, és milyen formában lehet igazolni az eredményeket. Emellett kötelező lesz a maszkviselés a belföldi távolsági járatokon is. 

A schengeni térségből, az Egyesült Királyságból és Írországból az USA-ba érkezőkre ugyanakkor általános utazási tilalom vonatkozik, és csak bizonyos esetekben illetve egyéni elbírálás alapján mentesülnek a beutazási tilalom alól. Bővebb információk a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek