Így változnak az Ausztriába történő beutazás szabályai

  Január 15-től kezdődően az eddig is érvényben lévő belépési szabályokon túl regisztrálnia kell azoknak, akik Ausztriába lépnek, kivéve, ha a beutazási korlátozások alól eddig is kivételt képeztek: pl. ingázók, tranzitálók, a halaszthatatlan családi okból (pl. temetés) beutazók - derül ki a Konzuli Szolgálat oldaláról.

  Deutschkreuz határátkelőForrás: Johanna Poetsch/shutterstock.com

  A regisztrációhoz szükséges linkek - többek között - ezen az oldalon lesznek elérhetők angol és német nyelven. A határátlépéskor a regisztrációkor kapott, QR kódot tartalmazó visszaigazolást kell elektronikusan vagy kinyomtatva bemutatni. Amennyiben az utazó nem tudja elektronikusan kitölteni a nyomtatványt, a jogszabály E vagy F mellékletét, vagyis a karanténkötelezettségről szóló nyilatkozat német vagy angol nyelvű változatát kell kitöltve bemutatni.

  2020. december 19-től Ausztriába korlátozásmentesen (teszt és karanténkötelezettség nélkül) csak a következő, alacsony kockázatú országokból lehet beutazni: Ausztrália, Finnország, Írország, Izland, Japán, Új-Zéland, Norvégia, Dél-Korea, Uruguay, Vatikán.

  A más országból érkezőknek, tehát a magyar állampolgárok, illetve Magyarországról beutazóknak is kötelezően 10 napos karanténba kell vonulniuk, melyet legkorábban 5 nap után elvégzett negatív PCR vagy antigén teszt birtokában hagyhatnak el. Az Ausztrián keresztül történő átutazás - csak a feltétlenül szükséges megállással - továbbra is korlátozás nélkül lehetséges marad.

  A nem egyedül utazó, 10 év alatti gyermekekkel szemben nem áll fenn tesztelési kötelezettség, a karantént a velük együtt utazó felnőttel együtt fejezhetik be. Bővebb információk a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!