Eltűnt a radarokról egy indonéz utasszállító repülő

Nem sokkal a felszállás után eltűnt a radarokról egy utasszállító repülőgép Indonéziában. A Sriwijaya Air légitársaság SJ182 jelzésű járatával tízezer lábas magasságban veszítették el a kapcsolatot négy perccel azután, hogy elhagyta a dzsakartai Soekarno-Hatta nemzetközi repülőteret - adja hírül a 24.hu.

A gép eltűnése és útvonala az óceán felettForrás: flightradar24.com

A 130 férőhelyes gépen 62 ember tartózkodott, 56 utas, közük hat gyermek, és 6 fős személyzet. A Boeing 737-500 típusú gép Pontianak városába tartott, 95 perc lett volna a menetidő. A repülőt 1994-ben állították forgalomba, 2012 óta van a Sriwijaya Air flottájában.

A légitársaság egyelőre információkat gyűjt, és csak ezt követően fognak további tájékoztatást adni a történtekről. Az indonéz közlekedési minisztérium közölte, azonnal kutató- és mentőakciót indítottak a gép felkutatására.

A jakartai reptéren krízisközpontot állítottak felForrás: AFP/Fajrin Raharjo

A gép valószínűleg lezuhant, az esetnek úgy tűnik, szemtanúi is voltak, akik szerint legalább egy robbanás történt. Az egyik halász arról mesélt, hogy társaival tanúi voltak a balesetnek, és miután egy alkatrész szilánkjai majdnem eltalálták a hajót, a kapitány úgy döntött, visszatérnek a szárazföldre. "A gép villámként zuhant a tengerbe és felrobbant a vízben" - mondta a szemtanú. A közeli szigeten lakók olyan tárgyakat találtak, amelyek a gépről származhatnak - adja hírül a bbc.com.

A gép utasainak hozzátartozói a pontianaki reptérenForrás: AFP/Louis Anderson

Mint Agus Haryono, a mentési ügynökség munkatársa a Reuters hírügynökségnek elmondta, az egyik kutató-mentő csapat a Jakartától északra fekvő vizeken gyaníthatóan a gépből származó darabokat talált, de egyelőre nem erősítették meg, hogy az tényleg a repülőhöz tartozik. Többek között kábeldarabokat, egy farmert és fémdarabokat találtak a vízen.

 Cikkünk folyamatosan frissül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek