Most megtudhatjuk, milyen kutyát sétáltatni az északi-sarkvidéken

Cecilia Blomdahl a TikTokra töltött fel egy videót, amelyben részletesen dokumentálja, pontosan mivel is jár a kutyasétáltatás a Norvég-sarkvidéken, egészen pontosan a Spitzbergák szigetcsoportnál. Felér egy expedícióval. A meglehetősen alacsony hőmérséklet mellett november közepétől január végéig napi 24 órás sötétség ereszkedik az itteni városokra, ami szintén bonyolítja az egyszerű sétát a tömb körül - számol be a matadornetwork.com.

Longyearbyen látványa tagadhatatlanul festői még télen isForrás: Frode Ramone/commons.wikimedia.org

A felkészüléshez tehát nem elég, ha az ember magára kap egy szabadidőruhát és egy kabátot: több rétegre és néhány elengedhetetlen kiegészítőre van szükség, amire a melegebb éghajlaton élők talán nem is gondolnak.

Először jönnek a gyapjúruhák, aztán az expedíciós nadrág, majd a vastagon bélelt dzseki, a fejlámpa, és, nos egy puska a jegesmedvék ellen. A Spitzbergákon az a szabály, hogy mindenkinek puskát kell vinnie magával, aki elhagyja a főváros, Longyearbyen határait. A kutyákra emellett láthatósági mellényt kell adni, hogy ne veszítse őket szem elől a sötétben a gazdi.

Ezután a kis csapat 16 órakor lép ki a lakókabin ajtaján, a sötét és havas útra. Talán sok embernek nem ez jelentené a legfelhőtlenebb szórakozást, de úgy tűnik, a kutyák igencsak élvezik a zord körülményeket, és főleg a havat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek