Ezek most a legfertőzöttebb városok a szennyvíz-vizsgálatok alapján

Megérkeztek a legújabb szennyvíz-vizsgálatok eredményei, melyek a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja alapján jelzik előre, hogy mely városokban milyen fertőzési tendenciák érvényesülnek - derül ki az nnk.gov.hu híréből.

A kép illusztrációForrás: DuxX/shutterstock.com

A 46. hét adatai szerint egyedül Debrecen emelkedő a tendencia, míg egyedül Békéscsabán csökken, a többi, vizsgált városban stagnál. Eközben Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon megemelkedett koncentrációval kell számolni, míg Kaposváron, Szekszárdon, Szombathelyen, Pécsett, Tatabányán, Egerben, Veszprémben, Győrben, Szegeden, Zalaegerszegen és Budapesten mérsékelt mennyiségű örökítőanyag mutatható ki a vízből.

Forrás: Novák Anikó/nnk.gov.hu

A szennyvíz vizsgálata információt szolgáltat a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek mennyiségéről is. A vizsgálatok megerősítik, hogy a koronavírus továbbra is elterjedt az ország egész területén, a szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása. Mint hangsúlyozzák ne menjen közösségbe az, akinek tünetei vannak, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek