Szerbia sikeresnek nyilvánította a koronavírus elleni küzdelmét, enyhít a korlátozásokon

Míg hazánkban egyre szigorítanak a koronavírus-járvány miatt hozott szabályokon, ahogy a velünk határos országokban is – például Ausztriában, ahol megtiltották a bulizást a síparadicsomokban –, addig az egyik déli szomszédunk, Szerbia mától enyhít az eddigi korlátozásokon.

Belgrád egyik sétálóutcájaForrás: GoodMate/Pixabay

A szerbiai válságstáb többek között engedélyezte a vendéglátóhelyek hosszabb nyitvatartását. A testület azzal indokolta döntését, hogy az európai országok közül Szerbia azok közé tartozik, amelyek a legsikeresebben küzdöttek meg a járvánnyal, az emberek fegyelmezettségét pedig valamivel "jutalmazni kell".

Kilátásba helyezték, hogy ha hasonlóak maradnak a mutatók, akkor hamarosan a tömeges rendezvényeken résztvevők számának növelését is engedélyezhetik.

Hétfőre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 72-vel 33 384-re, Koszovóban 47-tel 15 464-re, Észak-Macedóniában 148-cal 17 631-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 123-mal 26 917-re emelkedett. Montenegróban 116 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ám a külföldi laboratóriumokba korábban elküldött tesztek közül további 488 lett pozitív, így a fertőzöttek száma 10 313-ra nőtt az Adria-parti országban. Szerbiában az utóbbi 24 órában egy fővel 747-re emelkedett a halottak száma – írja az MTI. Mindeközben Magyarországon az elmúlt 24 órában 702 fővel nőtt a beazonosított koronavírusos fertőzöttek száma, és 13 beteg halt meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek