Ausztria nem akar újabb gócpontot: megtiltották a bulizást a síparadicsomokban

Az osztrák kormány csütörtökön betiltotta a bulizást a sípályáknál a következő téli szezonban, Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatón jelentette be az intézkedést, azután, hogy egyre több európai ország adott ki utazási figyelmeztetést nem csak Bécs városára, hanem az osztrák alpesi régióra is a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.

Megváltoznak a közösségi szabályok az idei síszezonra AusztriábanForrás: Melanie Schamoboeck/Pixabay

Kurz bejelentése szerint a turisták rovábbra is látogathatják az érintett területeket, de a síelési szokások megváltoznak. A kül- és beltéri bárok csakis az ülő vendégeknek szolgálhatnak fel ételt és italt, mindezt annak érdekében, hogy megelőzzék az alkoholgőzös mulatságokat. Este 10 órakor pedig zárniuk kell Ausztria hegyvidéki régióiban.

A sajtótájékoztatót mindössze egy nappal azután tartották, hogy különböző országokból több mint ezer ember csoportos pert indított az osztrák kormány ellen a koronavírus-járvány kezelésének szerintük rossz módja miatt a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen. A felperesek állításuk szerint a tiroli városban vagy annak környékén fertőződtek meg. Günther Platter, Tirol tartomány vezetője csütörtökön részben bocsánatot kért - írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek