Egy nő súlyos sérüléseket szenvedett, miután bálnával ütközött

Egy 29 éves ausztrál nő szombaton a nyugat-ausztráliai Ningaloo-zátony környékén úszott a hosszúszárnyú bálnákkal, amikor összeütközött az egyik állattal. A baleset során a nőnek a hírek szerint eltört a bordája és belső vérzést szenvedett, de állapota stabil - adja hírül a bbc.com.

Hosszúszárnyú bálnákForrás: Dr. Louis M. Herman/commons.wikimedia.org

Meg nem erősített jelentések szerint csapdába esett két óriás emlős között, amelyek akár 19 méteresre is megnőhetnek. A búvárkiránduláson részt vevő többi vendég tanúja volt az eseménynek, ám mások nem sérültek meg. A csoport csak néhány száz méterre volt a parttól, amikor a baleset bekövetkezett. A rendőrség vizsgálja, hogy betartották-e a biztonsági előírásokat a bálnaúszás során.

A hosszúszárnyú bálnákkal úszás jelenleg ötéves tesztelés alatt áll a régióban. Tizenöt utazásszervező kapott engedélyt arra, hogy maximum kilenc fős csoportokat vezessen, betartva, hogy legalább 15 méteres távolságot tartsanak az állatoktól. A teszt kezdete, 2016 óta közel 10 000 résztvevő úszott a bálnákkal, és ezelőtt nem történt súlyosabb baleset.

A Ningaloo-zátony a nyugat-ausztráliai Korall-parton található, és a tengeri élet sokféleségéről ismert, az állam egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Nyugat-Ausztrália a hosszúszárnyú bálnák legnagyobb, ismert populációjának ad otthont, az álattokat óriási méreteik ellenére biztonságosnak tartják. Az ország jelenleg zárva tart a nemzetközi látogatók előtt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek