Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

  A Graztól északra található Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) egy 50 méter magasságban lévő szikladarab letört le, a hatalmas kő ráesett a fából kiépített ösvény lépcsőjére, és leszakította. Az épp arra járó turistacsoport tagjai közül ketten a mélybe zuhantak, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő - adja hírül az MTI.

  A Medve-szurdok - illusztrációForrás: Sonicccrgaz/commons.wikimedia.org

  A magyar nő a férjével indult túrázni, az ő holttestét a vízesés alól emelték ki. A másik áldozatot közvetlenül találta el a lehulló szikladarab, barátja szemtanúja volt a tragédiának. Összesen nyolc ember sérült meg. Michael Miggitsch, a hegyimentők tartományi vezetője arról tájékoztatott, hogy a baleset egy vízesés közelében történt, ahol a turisták épp egy mesterségesen kialakított úton haladtak. Mivel az út egyben zsákutca, többnyire fotók készítésének a helyszínéül szolgál.

  A mentők munkáját nehezítette, hogy a szoros, amelyen a Mixnitzbach nevű patak keresztülfolyik, nehezen közelíthető meg. A mentést végzőknek a meredek sziklafalakon kellett leereszkedniük, vagy legalább egy órán át kellett evezniük a patakon, hogy a baleset helyszínére jussanak.

  A mentésben a rendőrség és a szövetségi hadsereg négy helikoptere is részt vett, a hegyimentők munkáját pedig az alpesi rendőrség, a vöröskereszt és a tűzoltóság is segítette. Egy felső-stájerországi speciális mentőcsoport működött közre abban, hogy a mentők a jéghideg vízből kiemeljék az egyik áldozat holttestét.

  A Medve-szurdok Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgye, népszerű hely a túrázók körében. A helyszínt egy időre lezárták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!