Nem maradt pénz a tropicarium háromezer lakójának etetésére

Korábban már mi is írtunk róla, hogy létezik egy hely Belgrádban, ahol találkozhatnak a közkedvelt mesefilmek hőseivel: Némóval, Partikkal és Spongyabobbal is. De egyéb olyan halakkal is farkasszemet nézhetnek, amikkel máshol nem igazán lenne lehetőségük. 

Akár egy ilyen diszkosz hallal is találkozni lehet a létesítménybenForrás: Pixabay / Robert Balog

A járvány-helyzet miatt azonban hetek óta nem lehet körbejárni a 400 négyzetméter nagyságú beltérrel és 800 négyzetméteres kültérrel rendelkező intézményt, így az itt található színes akváriumokat sem. Az átmenetileg zárva tartó látványosságnak nagy gondot okoz a bevételhiány, már az állatok etetésére sincs elegendő pénzük.

Pontosabban már csak hét napra tudnak élelmet vásárolni a több mint 3 ezer lakó számára. Az intézmény vezetősége a polgárokhoz fordult segítségért, hogy ha van rá módjuk támogassák a turisztikai látványosság fennmaradását - írja a szerb Turisticki Svet magazin.

A JavAk célja, hogy a vírus után is fogadni tudja a turistákat, akik főleg gyerekekkel érkeznek hozzájuk. Bíznak benne, hogy túl tudnak lendülni a jelenlegi nehézségeken és megmaradnak Belgrád egyik legfelkapottabb turista célpontjának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek