Halottasházzá alakítják a világ legnagyobb piacát

  A francia kormány bejelentette, hogy a világ legnagyobb élelmiszer-nagykereskedelmi piacának egy részét átmenetileg halottasházzá alakítja át, miután a koronavírus okozta halálesetek száma csütörtökön 5 387-re nőtt az országban - adja hírül a foxnews.com.

  A Rungis épületeForrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

  A Rungis piac csarnokai átmenetileg biztosít helyett a halottaknak, mivel a város halottasházai elérték a maximális kapacitásukat. Az új helyszín Párizs, az ország legsúlyosabban érintett városa mellett található, és lehetővé teszi, hogy az elhunytakat közegészségügyi szempontból is a legmegbízhatóbb és leginkább elfogadható körülmények között helyezzék el.

  A Rungist 2003-ban már használták ilyen célra, amikor idős emberek százainak életét követelte a hőhullám. Az átépítések befejezése után két helyiségben tehetik tiszteletüket a családtagok, de egyszerre csak 20 ember tartózkodhat egy légtérben.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!