Nyilvánossá váltak a Normafa átépítésének tervei

A város egyik kedvenc kirándulóhelyének, a Normafának az átalakítása – vagyis az új parkoló és a fogadócsarnok építése – régóta vitákat generál. A pontos tervezet a napokban került ki a Hegyvidéki Önkormányzat honlapjára. A két ábrán a Normafa környékének jelenlegi és tervezett állapota látható.

Forrás: Pixabay.com

A honlapon olvasható, hogy a vitákat kiváltó nagyparkoló új tervezete szerint nem kell majd kivágni azt a 220 fát, amikről az első terveknél szó volt. A parkolót ugyanis szabálytalan alakúra tervezték át, így a sávon belül megmaradhat 160 fa, illetve a kisebb tereprendezés miatt kivágott fák is pótlásra kerülnek majd.

Megszüntetik az eddigi parkolót és a buszfordulót, ami elkerül az új Eötvös út végére. Ennek a helyére is parkot és közösségi teret terveznek, és ide kerülnek majd a Síház mögül a réteses és lángosos büfék is.

Forrás: hegyvidek.hu

A jelenlegi helyzet pedig úgy áll, hogy a Normafa Kapuja fogadóépület már épül, és idén szeretnék is átadni a kivitelezők. Az elbontott Olimpia szálló helyén pedig nagyrészt készen van az Eötvös Loránd park.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek