Már 25 amerikai repülőtéren vizsgálják a Kínából érkező utasok állapotát

  További húsz amerikai repülőtérre kiterjesztették a Kínából érkező utasok egészségügyi vizsgálatát – jelentette be hétfőn este az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

  Most már minden, Kínából érkező gép utasát átvizsgálják - A fotó illusztrációForrás: Lars Nissen Photoart/Pixabay

  Korábban csak azon az öt repülőtéren volt egészségügyi ellenőrzés, ahová kifejezetten a közép-kínai Hupej tartományból érkeztek utasok. E tartomány fővárosa Vuhan, ahonnan a koronavírusos megbetegedések terjedni kezdtek.

  Az elkövetkező napokban már minden olyan amerikai légikikötőben megkezdik az ellenőrzést, ahová Kína bármelyik részéről érkeznek járatok.

  A CDC közölte: nemcsak megnövelik az érintett repülőtereken dolgozó egészségügyi szakemberek létszámát, hanem bővítik a karanténhoz szükséges helyiségek számát is. Az Egyesült Államok 26 tagállamában jelenleg 110 embert vizsgálnak koronavírusos fertőzés gyanújával. A korábbi információk még arról szóltak, hogy 22 tagállamban 63 gyanús esetet vizsgáltak. Eddig öt esetben diagnosztizálták a betegséget – számolt be a hírről az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!