Durván tombol a Gloria Spanyolországban

Spanyolországban már 8-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, melyeket a 100 km/h-ás szélerősséget is meghaladó ciklon okozott - írja a köpönyeg.hu.

A viharsújtotta badalonai tengerpart, Barcelona mellettForrás: Sputnik/Jordy Boixareu/AFP

A heves esőzések következtében áradásokkal kell számolni. A Trodera folyó duzzadása egy kisebb hidat is magával sodort, jelentős károkat okozva ezzel. De az áradások más területeken is komoly anyagi károkat okoztak.

Nem csak a lehulló csapadék jelent kihívást, hanem a viharos szél okozta erős hullámzás is. A partnak csapódó hullámok mérete és ereje akkora, hogy a part menti házakban is károkat okoz. A sétányokban és a strandokban eddig mintegy 250 ezer eurós kár keletkezett.

A vihar kettétörte a legendás badalonai kilátóteraszt, a Pont del PetrolitForrás: Sputnik/Jordy Boixareu/AFP

Katalóniában nem csak az eső, hanem a hegyekben lehulló, akár 150 cm friss hó is komoly kihívást jelent. Több település is napokra megközelíthetetlenné vált, és az áramszolgáltatás is akadozik, hiszen a szerelők is képtelenek eljutni a hibák helyszínére. A rengeteg hó ráadásul a lavinaveszélyt is jelentősen megnövelte. Az időjárásra való tekintettel Spanyolország több tartományában is zárva tartanak az iskolák.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek