Durván tombol a Gloria Spanyolországban

  Spanyolországban már 8-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, melyeket a 100 km/h-ás szélerősséget is meghaladó ciklon okozott - írja a köpönyeg.hu.

  A viharsújtotta badalonai tengerpart, Barcelona mellettForrás: Sputnik/Jordy Boixareu/AFP

  A heves esőzések következtében áradásokkal kell számolni. A Trodera folyó duzzadása egy kisebb hidat is magával sodort, jelentős károkat okozva ezzel. De az áradások más területeken is komoly anyagi károkat okoztak.

  Nem csak a lehulló csapadék jelent kihívást, hanem a viharos szél okozta erős hullámzás is. A partnak csapódó hullámok mérete és ereje akkora, hogy a part menti házakban is károkat okoz. A sétányokban és a strandokban eddig mintegy 250 ezer eurós kár keletkezett.

  A vihar kettétörte a legendás badalonai kilátóteraszt, a Pont del PetrolitForrás: Sputnik/Jordy Boixareu/AFP

  Katalóniában nem csak az eső, hanem a hegyekben lehulló, akár 150 cm friss hó is komoly kihívást jelent. Több település is napokra megközelíthetetlenné vált, és az áramszolgáltatás is akadozik, hiszen a szerelők is képtelenek eljutni a hibák helyszínére. A rengeteg hó ráadásul a lavinaveszélyt is jelentősen megnövelte. Az időjárásra való tekintettel Spanyolország több tartományában is zárva tartanak az iskolák.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!