Ausztriában forgalmi korlátozást vezettek be a síszezon idejére

Közúti forgalmi korlátozást vezettek be szombattól az ausztriai Tirol tartományban a síszezon idejére - írja az MTI. Az autósok áprilisig hétvégén napközben nem térhetnek le az autópályákról. Abból a célból sem térhetnek le valamely alsóbb rendű útra, hogy kikerüljék az esetleges torlódást. Letérni csak célforgalomban szabad, ha valaki az otthonához, szállodájához, munkahelyéhez akar így eljutni, vagy árut szállítani.

Út Tirolban - illusztrációForrás: ToniFuchs/pixabay.com

A tiroli tartományi kormány már vezetett be hasonló forgalomkorlátozást a nyári idegenforgalmi csúcs idején, június és szeptember között. A rendőrség érvényt is szerzett a korlátozásnak, több ezer gépjárművet küldtek vissza az autópályákra.

Miután Tirol Németország és Olaszország közé ékelődik, és a tartományon keresztül vezet az egyik legfőbb európai tranzitútvonal észak-déli irányban, az intézkedés bosszúságot okoz sok német és olasz autósnak is amiatt, hogy az autópályákon rendszeresek a dugók.

Az osztrák parlament megpróbált enyhíteni a helyzeten azzal, hogy novemberben, sok autópálya-szakaszon ideiglenesen ingyenessé tette az autózást.

 

Ezek is érdekelhetnek