Ideje lelécelni: hétvégén sorra nyitnak a sípályák!

  Kihasználva a mostani hidegebb időszakot, számos magyar síterepen bevetették a hóágyúkat. Eplényben, a Zemplénben, a Mátrában és Visegrádon is igyekeznek időben elkészülni, hogy hétvégére már legalább egy pályával fogadni tudják a síelőket – olvasható a Síelők.hu hírportálon. Az Intersport Síaréna Eplény bejelentésének köszönhetően az biztos, hogy

  Eplény már csütörtök óta megnyitott: az A1-es, valamint a T1-es pályák már üzemel, a liftek közül a négyülésest indították be.

  Az elmúlt napok hóágyúzása segített a magyar határhoz közeli síterepeken is. Az osztrák sípályák is várják a vendégeiket bár még nem az igazi a kínálat az első hétvégén, viszont ízelítőt kaphatunk az idei szezonból.

  Megkezdődött a sízezonForrás: PIRO4D/Pixabay

  Hétvégétől több üzemelő osztrák síterepek közül választhatnak. Péntektől már fogadja a síelőket Hauser Kaibling, Hochkönig, Katschberg, Kreischberg, Lachtal, Nassfeld, Riesneralm Donnersbachwald. Szombattól pedig Annaberg, Grebenzen, Heiligenblut, Hinterstoder, Mariazell, Mönichkirchen-Mariensee, Präbichl, St. Corona am Wechsel, Stuhleck, Wurzeralm is várja a téli sportok szerelmeseit.

  A magyarok egyik kedvenc síparadicsoma, a szlovák Donovaly szombattól síelhető. Szokás szerint itt a Zahradiste oldal szélső pályájával kezdődik a szezon. Most szombattól a Lomena és a P2-es felvonó, 1,2 km-es hosszan üzemel. A pálya tetejére a 4 üléses Buly Expres Zahradiste felvonóval juthatnak fel, míg a központi parkolóba a P2 síliftet használhatják.

  Az Alacsony-Tátrában Chopok is elkezdi a szezont szombattól. Kissé lemaradva, rohamtempóban működnek a hóágyúk, de így is kevés pályát lehet használni az első hétvégén. A Magas-Tátrában hagyományosan Csorbató kezdi meg először a síszezont. Ezúttal már péntektől lehet síelni, egyelőre még csak a három lenti pályán (Interski, Turistická és Juniorská). A Solisko Expres ülőlift is közlekedik, de egyelőre csak gyalogos túrázókat szállít, a fenti pályák még nem készültek el. A síterep előrejelzése szerint december 20-tól már a síelők is használhatják az ülőliftet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!