Késsel támadtak turistákra egy jordániai romvárosnál

Öt ember, köztük három mexikói turista sebesült meg késes támadásban szerdán a jordániai Dzserasban, a római kori romváros közelében - közölték biztonsági források.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy megsebesített turisták mind spanyol nők, de a spanyol külügyminisztérium ezt cáfolta, és az al-Arabíja hírtelevízióban is az hangzott el, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a megsebesült turisták nem spanyolok, hanem mexikóiak. Megsebesült rajtuk kívül egy idegenvezető és a romváros egyik biztonsági őre. Mindnyájukat kórházba szállították, kettőnek közülük válságos az állapota. A támadót elfogták. A rendőrség lezárta környéket, és nyomozást indított.

Artemisz temploma a romvárosbanForrás: Jean Housen CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11649719

Jordániában ritkán fordulnak elő támadások külföldi turisták ellen, az utazási irodák idegenforgalmi szempontból az egyik legbiztonságosabb közel-keleti országnak tartják. Az elmúlt két évben nőtt is az Európából érkező turisták száma.

Az Ammántól 48 kilométerre lévő Dzseras az ókori Gerasza városra épült, amely a római korban fontos kereskedelmi központ volt, és a Dekapolisz városszövetséghez tartozott. Az antik város súlyos károkat szenvedett a 749-es földrengésben, ennek ellenére római és bizánci korból való, viszonylagos épségben maradt épületek sokasága található ott. Ez Jordánia második leglátogatottabb romvárosa Petra után, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek