Tartalmas, izgalmas, alternatív turistatérképet adott ki Jordánia

  Az utazás nagyszerű módja, hogy új élményeket szerezzünk, de nem kell megálljon ennyinél: lehet eszköze annak is, hogy mi gazdagítsuk azt a közösséget, amit felkerestünk. A "Meaningful Travel Map of Jordan", azaz Jordánia tartalmas turistatérképe ezért is kínál tizenkét olyan programot, amivel nem csak az utazó jár jól.

  A legjobbkor jön ez a hír, hiszen a Ryanair február 4-én jelentette be, hogy közvetlen járatot indít Budapestről Ammanba, mely a tervek szerint 2018. október 28-án startol.

  A Wadi Rum-hoz is kínál élményeket az új térképForrás: Flickr.com

  A Jordániai Turisztikai Hivatal és a Tourism Cares ("Gondoskodó turizmus") szervezet által közösen kiadott térkép olyan élményeket sorol fel, melyeket helyi non-profit vagy szociális segítő hálózat ajánlott fel, így egyszerre nyújtanak kulturális élményt és támogatják a helyi közösségeket – írja a Lonely Planet News.

  Az utazó többek között kipróbálhatja, milyen a hagyományos szövés a Bani Hamida Női Szövő Projekt keretében, mely vállalkozás a nők jogaiért és tisztességes megélhetéséért harcol. Mint a kiadó elárulta, a projekt egyik tagja önkéntesként csatlakozott, majd felügyelő, illetve projekt menedzser lett – most pedig egyike annak a hat asszonynak, akik a legutóbbi önkormányzati választások során tisztséget nyertek el.

  Klasszikus kép a népszerű PetrárólForrás: Flickr.com

  Egy másik nagyszerű módja az ország megismerésének egy túra a 2017-ben kialakított Jordan Trail-en (Jordán Ösvény). Rá kell szánni az időt, hiszen negyven napot vesz igénybe, viszont keresztbe-kasul bejárja az országot. Az egyik túravezető azóta emeletet épített házára, hogy szállást tudjon adni az egyre nagyobb számú turistának. A térkép segítségével ezenkívül megszállhat az Ammarin beduin sátortáborban, történelmet tanulhat Petra mellett, illetve egy másik női közösség jóvoltából kitanulhatja a hagyományos papírkészítést és fazekasságot.

  A térképet ezen a webhelyen találja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!