Halálos hajóbaleset történt éjszaka a Dunán

95 szobás lakóhajóval ütközött szerda éjjel a Hableány elnevezésű városnéző hajó a Margit hídnál. A Hableány azonnal elsüllyedt.

Szerda eset negyed tízkor történt a baleset egy éjszakai városnéző túra során. A Hableány fedélzetén összesen 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a két fős személyzet, amikor a kishajó egy nagyobb szállodahajóval ütközött össze. A Hableány felborult, majd szinte pillanatok alatt elsüllyedt, a pontos okokat egyelőre nem tudják. A hajó jó műszaki állapotban volt, írja az Index.

A Hableány egy korábbi felvételenForrás: http://pandeck.hu

444.hu értesülései szerint voltak mentőmellények a hajón, de olyan gyorsan történt minden, hogy a hajón lévőknek egyszerűen nem volt már idejük felvenni azokat. Abból is látszik, hogy milyen hirtelen süllyedt el a Hableány, hogy már vészjelzést sem tudott leadni.

Jelenleg hét embert kórházban ápolnak, heten meghaltak, további 21 embert nagy erőkkel keresnek. Az erős sodrás miatt már a Duna teljes szakaszára kiterjesztették a keresést, mivel csütörtök hajnalban már az M0-ás híd lábánál is találtak holttestet, írja a 24.hu. A mentést az erős sodrás, a magas vízállás és a 10-15 fokos, hideg víz is nehezíti. 

Zacher Gábor orvos az M1-en elmondta, hogy mivel nagyon komoly veszélye van ilyen hideg vízben a kihűlésnek, ezért kevés az esély rá, hogy az áldozatok sokáig túléljék a balesetet, ha nem mentik ki őket időben. A helyszínre egy gyermekmentőt is küldtek: a dél-koreai nagykövetség munkatársára hivatkozva megerősítették, hogy gyerek is volt a hajó fedélzetén, írja a HVG.hu.

Jelenleg hajózási zárlat van érvényben a Dunán az Árpád híd és a Margit híd pesti oldalán, egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor oldják fel a korlátozást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek