Cunami fenyegeti a Fidzsi-szigeteket

  Jelentős, 7,6-os erősségű, víz alatti földrengés történt szerda reggel Új-Kaledónia keleti partjainál, majd néhány órával később ugyanott egy újabb, 7-es erősségű. A helyi hatóságok szökőár veszélyére figyelmeztettek.

  Új-Kaledónia és Vanuatu hatóságai felszólították a part menti lakosokat, hogy távolodjanak el a partoktól legalább 300 méterre, illetve - ha lehet - menjenek fel olyan magaslatra, amely legalább 12 méterrel a tengerszint felett van.

  Fidzsi és Vanuatu is veszélyben van, a lakosságot megkérték, hogy hagyják el a partokatForrás: HeikoBrown/Pixabay

  A Csendes-óceán déli részén bekövetkezett első földrengés epicentruma 10 kilométeres mélységben volt. A cunamiveszély Új-Kaledónia mellett elsősorban Vanuatut fenyegeti, kisebb részt a Fidzsi-szigeteket.

  A Csendes-óceáni Szökőárjelző Központ (PTWC) szerint a dagályszint felett 1-3 méter magas cunami veszélye áll fenn. A legközelebbi lakott sziget - az Új-Kaledóniához tartozó Loyauté-szigetek keleti tagja - körülbelül 150 kilométerre található a rengés helyszínétől.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!