Nagy erejű földrengés rázta meg pénteken Alaszkát

  7-es erősségű rázta meg november 30-én Alaszkát. A földrengés fészke 43 kilométeres mélységben, 12 kilométerre északra volt, Anchorage-tól, Alaszka legnagyobb városától. Bill Walker alaszkai kormányzó rendkívüli állapotot rendelt el – írja az - MTI.

  Anchorage-ban megrepedtek az utak és a házfalakForrás: Frank K./Wikipedia

  A 7-es erősségű rengést később negyven utórengés követte, ezek közül a legerősebb az 5,8-as szintet érte el. Nincsenek adatok lehetséges áldozatokról vagy súlyos sérültekről. A mintegy 300 ezres lakosú városban jelentős kár keletkezett az úthálózatban, repedések keletkeztek lakóházakon és épületeken. Több mint húszezer ember maradt áram nélkül.

  A településen szemtanúk beszámolói szerint az épületek megremegtek, a lámpaoszlopok és a fák erősen meginogtak a földmozgás hatására. Az Alaska Airlines honlapján megjelent közlemény szerint feloldották a légiközlekedés korábbi szüneteltetését, Anchorage reptere ismét indít és fogad járatokat. Ugyanakkor az utasok a nap folyamán számíthatnak késésekre a járatok indulásánál, kérik, hogy ezt fogadják megértéssel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!