Egy kisváros azoknak, akik szeretik az éjszakai életet

  Alaszka északi részén, a helyiek és az oda látogatók hetekig teljes sötétségben élik mindennapjaikat, függetlenül attól, hogy a világban éppen hány óra van.

  Utqiagvik, Alaszka, sarki fényForrás: shuttestock / Készítette: Gabriel Johnson

  A korábban Barrow néven ismert Utqiagvik városában a múlt vasárnapi volt az utolsó napkelte és napnyugta. A négyezer fős kisvárosában mostantól 65 napig a sötétség uralkodik majd, a Napot legközelebb 2019. január 23-án láthatják a helyiek, írja a CNN . A lap meteorológusa arról beszélt, ha valaki az északi sarkkörön túl él, akkor biztosan lesz egy olyan időszak az évben, amikor a Nap eltűnik a tél hátralévő részére. A jó hír az, hogy nyáron viszont napokig nem nyugszik le az égitest. Bár nem Utqiagvik az egyetlen alaszkai település, ahol a jelenséget meg kell szokni, de az első, ahol a poláris éjszaka is beköszönt, azaz az állandó sötétség.

  Két hónapra Kaktovik, Point Hope és Anaktuvuk Pass lakói is elköszönnek majd a Naptól, és Skandinávia több pontján is a sötétség veszi majd át a hatalmat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!