Igazi zoológiai szenzáció ez a gyönyörű, egzotikus kiscica

A Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán osztotta meg ennek a tündéri kiscicának a képét játékra hívva az olvasókat, hogy küldjenek fotókat kiskedvencükről, ha az hasonlít az állatkert féléves Geoffroy-macskakölykéhez.

A kis Geoffroy-cicaForrás: facebook.com/sostozoo

Ez a macskaféle Dél-Amerikában őshonos, és igazi ritkaságnak számít. Mint írják, az állatkertben élő tenyészpár az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett az állatkertbe, kölykük születése pedig valódi zoológiai szenzációnak számít, hiszen az elmúlt évben csak három állatkertben sikerült szaporítani az egész világon.

Mint az állatkert honlapján olvasható, 500 faj 5000 egyede él az intézményben, és a park részt vesz több fajmegmentési programban. A tenyészprogramok célja egy olyan életképes, megfelelő genetikai változatosságú populáció kialakítása, biztosítása, amely hozzájárul a faj hosszú távú túléléséhez, és lehetővé teszi az esetleges későbbi repatriálást az eredeti természetes élőhelyre, ahogyan az például a bölények esetében zajlik.

Az eredeti élőhelyükön veszélyeztetett, kipusztulófélben lévő állatfajok mint pl. a nyugati síkvidéki gorilla, a jegesmedve vagy a szélesszájú orrszarvú összehangolt tenyésztését a vezető állatkertek évtizedek óta sikerrel végzik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek