Ez a három, alig ötcentis majombébi a bécsi állatkert legmókásabb lakója

  Öt év után újra császárbajszú tamarinok születtek a Schönbrunni Állatkertben. A három majombébi még csak öt centis, így nemüket még nem lehet megállapítani. A bajszos ikrek idejük fő részét apjuk hátán töltik, de már az első mászásaikkal kísérleteznek – olvasható az intézmény közleményében.

  Forrás: © Daniel Zupanc

  A Dél-Amerika esőerdeiben honos állatok hosszú, lefelé hajló, dús fehér bajszukról ismertek, ami a
  hímeket és a nőstényeket is díszíti, és már a kicsiken is megfigyelhető. A december 1-jén született
  ikrek – a farkuk nélkül – csupán öt centi hosszúak, nemüket a gondozóknak még nem sikerült
  megállapítaniuk. A felnőtt példányok 300-400 grammot nyomnak, testhosszuk körülbelül 25 centiméter,
  farkuk viszont 35-41 centiméteresre nő meg.

  Forrás: © Daniel Zupanc

  A közlemény szerint a császárbajszú tamarin házaspár, Tamaya és Purple most először néztek szülői örömök elé, és sok tennivalójuk akad az eleven bébikkel. Ez különösen Purple-re igaz, hiszen a tamarinoknál az utódok felnevelése a hím feladata. Az idő nagy részében a majomapuka hátán hordozza kicsinyeit, azok csak akkor kerülnek anyjukhoz, amikor éhesek lesznek. A hármasikrek minden egyes nappal egyre bátrabbak, már az első mászógyakorlatokkal kísérleteznek, amiben éles karmaik segítik őket.

  Forrás: © Daniel Zupanc

  Császárbajszú tamarin utoljára öt éve született a Schönbrunni Állatkertben. A család még keresztszülőkre vár, így aki támogatni szeretné őket, az havi nyolcvan euróért megteheti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!