Néhány percre a Jurassic Parkban érezhették magukat a floridaiak

A Jurassic Parkban érezhették magukat azok, akik szerdán tanúi voltak, ahogy egy nagy aligátor néz körül egy floridai golfpályán. Bár a napfényes államban az emberek nem igazán lepődnek meg, ha olyakor szokatlan helyen bukkan fel egy-egy hüllő, a legutóbbi jelenet hatására azért sokakban megállhatott az ütő - derül ki a travelandleisure.com cikkkéből.

A kép illusztrációForrás: 272447/pixabay.com

A dinoszauruszra emlékeztető állat a floridai Neples Valencia Golf és Country Klubjába tévedt be. Mint Tyler Stolting, a klub egyik munkatársa elmondta, bár nem szokatlan, hogy aligátorok tévednek a pályára és heverésznek a víz közelében, ekkora példányt ő még nem látott - igaz, valószínűleg mások sem.

A Floridában elfogott legnagyobb aligátor egy 4 és fél méteres hím volt, melyet a Washingtoni-tónál találtak. Az eddigi legnehezebb aligátor 470 kilót nyomott, és több mint 4 méter hosszú volt.

A Key West Aquarium az aligátorokról szóló útmutatója szerint az állatok természetes körülmények között nem tekintik zsákmánynak az embert, csak akkor támadnak, ha valaki túl közel kerül hozzájuk, esetleg bántani próbálja őket. A szemlélődőknek legalább 15 méteres távolságot kell tartaniuk az állatoktól.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek