Egyszerre négy kisoroszlán látta meg a napvilágot Nyíregyházán

  A 2 hím és a 2 nőstény most, hogy 6 hetesek lettek, mutatkoztak be a nagyközönségnek a Nyíregyházi Állatparkban. A kis oroszlánok vakon és foltos bundával 1.5 kg testsúllyal látták meg a napvilágot, és az anyatejnek köszönhetően szépen gyarapodnak. Majd 3-4 hónaposan elkezdik kóstolgatni a húst is, ám egészen 6 hónapos korukig az anyatej lesz a fő táplálékuk.

  A kicsik sokat vannak a mamájuk közelébenForrás: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

  A kicsik átestek egy állatorvosi vizsgálaton is, ahol a vakcinák beadása mellett testtömegüket is megmérte az állatpark állatorvos csapata. A két nőstény állat 5.8kg és 6.1 kg, a hím állatok mindkét tagja 7.3 kg volt egyedenként.  A most 6 hetes hím kölykök pár hónap múlva megkülönböztethetőek lesznek a lánytestvéreiktől. 

  Az egyikük így élvezte a melegítő napfénytForrás: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

  Az oroszlán az egyetlen társas életmódú macskaféle így a nemrég született utódok nem csak az anyaállattal, de apjukkal és nagynénjükkel is együtt élnek. A 7 éves ivarérett nőstény állatok a Nyíregyházi Állatparkban születtek és unokái a park leghíresebb oroszlánjának, Eleknek, aki alapító tagja volt a SóstóZoo-nak. A hím apaállat 10 esztendős és Hollandiából érkezett 2016-ban Nyíregyházára. A most született kicsikkel már 14 oroszlán él a Nyíregyházi Állatparkban, melyekből 6, a ritka fehér színváltozathoz tartozik – olvasható a Nyíregyházi Állatpark weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!