Ő a Szegedi Vadaspark legifjabb lakója, akit most akár Ön is elnevezhet

Már kézből eszik a Szegedi Vadaspark legfiatalabb lakója, az augusztusban kikelt pingvinfióka. Bár a nemét még nem tudják, névadó pályázatot hirdettek, hogy nevet találjanak a pingvincsapat új tagjának. A kicsi pingvin szigorúan csak hallal táplálkozik, de azt már nem a szülei szállítják neki, hanem a gondozója kezéből fogadja el.

A Szegedi Vadaspark legifjabb lakója már kézből falatozikForrás: zooszeged.hu

Ehhez hozzá kell szoktatni a madarakat. Ilyenkor elkülönítik a csapattól, és úgy látnak hozzá az etetéshez. Miért szükséges ez, és miért nem elég, ha a vízbe dobott halakat szedi össze? Az állatkerti pingvintartás során nagyon fontos, hogy tudják, mennyi egyed mennyit eszik, emellett így tudják biztosítani számukra, hogy a megfelelő mennyiségű vitamint és sótablettát megkapja.

Tavasztól őszig gyógyszerezniük is kell őket, mert az északi féltekén szúnyogok által terjesztett, de az itteni madaraknál megbetegedést nem okozó madármalária a pingvinekre halálos veszélyt jelent. A betegség nagyon gyors lefolyású, és az állat pusztulásával jár, ezért fontos a megelőzése. A gyógyszer azonban túladagolva is ártalmas, ezért szükséges kézből etetni őket. 

Ahogy a kis pingvin megszokja ezt az etetési formát, vissza is térhet a csapatba.

Bár termetre hasonló a szüleihez, egyelőre könnyű megkülönböztetni a felnőttektől, mert még szürkés színű. A fióka szüleit Törpapának és Grünnek hívják – ami annyiban furcsa, hogy az előbbi az anya neve. Hogy az ő neve mi lesz, azt névadó pályázaton szeretnék eldönteni, a javaslatokat pedig erre az e-mail címre várják: info@zoo.szeged.hu. Annak ellenére, hogy ismeretlen a pingvinfióka neme, a Vadaspark dolgozói biztosak benne, hogy sok fantáziadús névötlet fog érkezni – olvasható a Szegedi Vadaspark weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek