Németországban törvényt hoztak a kutyasétáltatásról

Mint Németország mezõgazdasági minisztere, Julia Klöckner elmondta, bizonyítéka van rá, hogy az 9,4 millió kutyája nem kapja meg a szükséges napi testmozgást. Ezért is hozták azt az új rendeletet, melynek értelmében a gazdáknak naponta kétszer, alkalmanként legalább egy órán keresztül kell sétáltatniuk a kutyáikat - adja hírül a theguradian.com.

Forrás: Santa3/pixabay.com

Az új szabályok friss kutatási eredményekre épülnek, amelyek szerint a kutyáknak megfelelő mértékű aktivitásra és környezeti ingerre van szükségük, melybe beletartozik a más állatokkal, a természettel és az emberekkel történő érintkezés is. Azok is szankciókkal néznek szembe, akik hosszú ideig láncon vagy pórázon tartják a kutyákat.

A törvény, melyet jövő évben vezetnek be, máris élénk vitákat váltott ki Németországban. A legfőbb kérdés az, hogy hogyan fogják ellenőrizni a kutyás háztartásokat, melyek egyébként a családok 19%-át teszik ki, és csak második helyen találhatók a macskások után.

Mint a miniszter szóvivője elmondta, mind a 16 tartomány hatóságai felelősek lesznek a törvény betartatásáért. A kutyások arra panaszkodnak, hogy a törvény bábáskodik felettük, és van, aki arra hivatkozik, hogy ennyi mozgást nem is bírna a kutyája.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek