Nézze meg, hogyan mentettek meg egy fiatal teknőst a biológusok

  Egy fiatal álcserepesteknős köszönheti az életét a montenegrói biológusoknak, akik videón is bemutatták az életet mentő beavatkozást.

  A fiatal teknős a montenegrói biológusoknak köszönheti az életét - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: blue-sea.cz

  A Tengerbiológiai Intézet munkatársai a nyílt tengeren élő emlősök rendszeres ellenőrzését végezték, amikor megpillantották a horogcsomóra felakadt teknőst. Azonnal kihúzták a vízből a pórul járt hüllőt és óvatos, szakszerű mozdulattal eltávolították a szájából a méretes horgot.

  Igaz a teknősöknek nincsenek fogaik, mégsem volt veszélytelen az akció, ugyanis az erős állkapcsukat szarukávák borítják, amelyek borotvaélesek, és könnyen megvághatják az ember ujját, ha nem elég elővigyázatos - írja a Montenegrói RTV.

  Az álcserepesteknősök egyébként Trópusi, szubtrópusi tengerekben, és a mérsékelt égöv melegebb vizeiben élnek. A Földközi-tengerben, az Adriában is lehet találkozni velük. Igen méretesre is megnő: hossza a 200 centimétert is eléri, tömege pedig meghaladhatja az 500 kilogrammot is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!