Rég nem látott nyári pangásról számolnak be a montenegróiak

Alig akad turista Montenegró tengerparti strandjain. A helyi Montenegrói RTV arról ír, hogy azokon az üdülőhelyeken is bőven van szabad hely, amelyek a korábbi években zsúfoltságig voltak strandtörölközőkkel.

Nagyon kevés a vendég az Ada Bojana strandonForrás: Shutterstock / Készítette: ollirg

Ez a helyzet Európa egyik leghíresebb nudista strandján, az Ulcinj szomszédságában fekvő Ada Bojana strandon is. Itt jelenleg mintegy negyven turista pihen, holott tavaly szinte mozdulni sem lehetett a főszezonban.

A turisták Ukrajnából, Fehéroroszországból, Csehországból, Németországból és Oroszországból érkeznek, de közülük is sokan csak egy hosszú hétvégét töltenek el Montenegróban. A helyiek szerint az idei szezon minden idők egyik legrosszabbja.

A foglalások java részét lemondják a külföldiek, és a belföldiek is óvatosan indulnak útnak. Közülük is csak kevesen mernek a strandokon üdülni, helyette inkább az elszigetelt, biztonságosabbnak vélt falusi pihenőhelyeket látogatják - áll a Montenegrói RTV egy másik hírében.

Az egyik legnépszerűbb belföldi úti cél a Ćehotina-folyó környéke, ahol horgászással, családi kikapcsolódással várják a vendégeket. Emellett a nemzeti parkok környékén keresik a nyugalmat és a biztonságos nyaralási lehetőséget.

A montenegróiak még bíznak benne, hogy az augusztusi foglalásokat nem mondják le a látogatók, és valamelyest felpörög a turizmus a nyár végére, bár a helyzet jelenleg nem túl biztató. Szombaton 1641-ről 1689-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és két halálos áldozata volt a vírusnak, így a halottak száma 31. 

Utazási korlátozások szempontjából Montenegró piros besorolást kapott Magyarországtól, ami azt jelenti, hogy a Magyarországra Montenegróból belépőket a határon egészségügyi ellenőrzés alá vetik és 14 napos karanténba kell vonulniuk. Ez alól kivételt az jelent, ha az utazó a megelőző 5 napban, 48 óra időkülönbséggel készült, két negatív koronavírus-tesztet tud hitelt érdemlően felmutatni. Az egyes országok jelenlegi besorolásáról ezen a térképen tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek