70 év után ismét megjelentek a teknősök Gozo szigetén

  A gozói Ramla Bayen egy kora augusztusi éjszakán különleges eseménynek lehettek tanúi a természetvédők: több mint 60 álcserepesteknős bújt ki tojásából - adja hírül a gozo.news.

  Álcserepesteknős - illusztrációForrás: ukanda/commons.wikimedia.org

  A folyamat hajnali 1:50-kor kezdődött, eleinte a homok jótékony takarásában, és reggel 6:54-re már 62 kisteknőst számoltak a máltai természetvédelmi szervezet, a Nature Trust Malta képviselői.

  A szakemberek még május végén figyeltek fel egy nőstény cserepes teknősre, amint az tojásait a homokba rejtette Ramla Baynél, ami azért is volt különleges felfedezés, mert a legutóbbi keltetésre kb. 70 éve került sor Gozo partjainál.

  Forrás: Roy Davidson/Nature Trust Malta

  Mint a Nature Trust Malta munkatársai elmondták, a nőstény este 10 tájt úszott partra a tengerből és 11:30-kor már vissza is mászott a tengerbe. A máltai természetvédelmi szervezet nagyon hálás a máltai és gozói önkéntesek kitartó munkájáért és köszöni a gozói minisztérium támogatását.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!