Az örök lassúság mezejére távozott a világ legidősebb lajhárja

Az állatkert jelentette be a szomorú hírt, hogy kétujjú lajhárjuk Paula, aki egy 51 éves nőstény volt, hosszú betegeskedés után elpusztult. Étvágytalanság és hasmenés gyötörte, múlt hét szerdán pedig végleg abbahagyta az evést. Gondozói szerint már a nyalánkságokért sem ment oda hozzájuk a végén.

2019-es kép, mikor Paula bekerült a Guinness Rekordok KönyvébeForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jens Buttner

Paula több szempontból is ismert volt az állatkertben. Mikor 1971-ben a Bergzoo-hoz került két évesen, az akkori gondozók azt hitték hím állatról van szó, de később, mikor egy vizsgálat során kiderült, hogy "Paul" vemhes, átkeresztelték "Paulára". Végül pedig emiatt a baki miatt - az állatkert szerint a 70-es években még nem volt túl nagy gyakorlata az embereknek, hogy hogyan kell megállapítani egy lajhár nemét - indították el a lajhárok első tenyésztési könyvének vezetését Európában - olvasható az Mdr.de oldalán.

A másik történelmi esemény, ami Paulához kapcsolódik, pedig a kora miatti elismerés volt, amit a Guinness Rekordok Könyve adott meg neki. A felvételt a Bergzoo kérte 2019 októberében, és a szakemberek azóta sem tudnak Paulánál idősebb egyedéről a világon.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek