Így mentette meg a boltban tengődő, idős aranyhal életét egy vevő

A 30 éves, kansasi Lacey Scott a TikTokon osztott meg egy videót arról, hogyan mentette meg egy 10 éves, haldokló aranyhal életét - derül ki a dailymail.com cikkéből.

A kép illusztrációForrás: Elma/commons.wikimedia.org

Scott Monstrónak nevezte el a halat, miután hazavitte egy kisállat-kereskedésből, ahol az előző tulajdonos hagyta. Akkor Monstro annyira beteg volt, hogy már nem tudott úszni, és a hasán sérülések keletkeztek attól, hogy folyton az akvárium alján, a kavicsban tanyázott. A színe is mély sötétkékre váltott.

A fiatal nő egy nagy akváriumba tette Monstrót, melyet sós vízzel és más halakkal töltött meg, hogy legyen társasága is az új kedvencnek. Az első hetekben minden nap cserélte a vizet, és gyógyszert is adott neki.

Mint mondta, a só elősegítheti a sérülések gyógyulását, miközben csökkenti a fertőzések kockázatát, emellett pihentető is. A halacska szép lassan enni, úszkálni kezdett, és visszanyerte szép, narancssárgás színét, sőt, még nőtt is valamennyit.

Mint Scott elmondta, nem gondolta, hogy tényleg fel fog épülni az állat, de nem tudtam elviselni azt a gondolatot, hogy egy ilyen öreg hal utolsó napjait magányosan töltse egy üzletben.

Monstro azóta gyakran az üveghez úszik, hogy kapjon egy kis extra figyelmet. Az emberek tévesen azt gondolják, hogy az aranyhalak nem élnek túl sokáig, pedig akár 25 évig is eléldegélhetnek, ha megfelelően gondozzák őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek