A gyengélkedő bernáthegyi egy 16 fős mentőcsapatot mozgósított saját maga megmentésére

Anglia legmagasabb hegyén szokatlan szerepcsere történt a hétvégén, ugyanis egy életmentő bernáthegyi kutya annyira legyengült állapotba került a magasban, hogy egy 16 tagú mentőcsapatnak kellett érte mennie. 

A Wasdale Moutain Rescue és DaisyForrás: AFP/Handout

A Daisy nevű kutya a gazdáival ereszkedett le a Scafell Pike hegy csúcsáról, mely az északnyugat-angliai Cumbria megyében található, de menetközben összerogyott és láthatóan fájdalmai is voltak. Az 55 kilogrammos kutya nem volt hajlandó mozdulni, így mozgósítani kellett a Wasdale-i Hegyimentő Csapatot - olvasható az Euronews.com oldalán.

A csapat Facebook-beszámolója és a Twitteren megjelent bejegyzések szerint egy 16 tagú egység ment érte a helyszínre. Nem volt könnyű dolguk a segítőknek, hiszen a dimbes-dombos vidéken, 978 méter magasról kellett lecipelniuk az 55 kilós állatot. Menet közben többször cserélődtek a hordozók és privát farmok kapuit is megnyittatták, hogy könnyebb legyen az átkelés a vidéken, és Daisy-t minél előbb viszonylag sík területre sikerüljön vinni.

A műveletről készült videofelvételen és a fotókon látszik, hogy a 4 éves Daisy kifejezetten örül a pihenési lehetőségnek, ahogy elfekszik a hordágyon. Daisy életében ez volt a második alkalom, hogy emberek siettek a segítségére: a kutyának nehéz sorsa volt, mielőtt jelenlegi gazdáihoz került.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek