Új látványetetések és számos, frissen született kisállat várja a Szegedi Vadasparkban

Újdonságokkal indulnak újra a látványetetések a Szegedi Vadasparkban. A járványhelyzet miatt tavasszal szüneteltetett esemény július elsejétől újraindul, és az eddigi kedvencek mellett újdonsággal készülnek a látogatóknak. Többek között festéssel dekorálták a parkot, de az oktatást is szem előtt tartották, így születtek meg a mérges és ehető gombákat, a világ medvéit és a kertek madarait bemutató festmények.

Az újranyitás után 2 hónappal a látványetetések is újra elindulnakForrás: Szegedi Vadaspark

Bár a veszélyhelyzet miatt hetekig zárva tartottak, igazán aktívan teltek a napok az állatkertben. Számos kisállat született ebben az időszakban, közülük talán a legérdekesebb a június közepén napvilágot látott mendeszantilop borjú, aki a természetben már a kihalás szélén álló faj tagja. Sajnos már száznál is kevesebb egyede él csak a vadonban az impozáns mendeszantilopnak vagy addaxnak, de a nemzetközi fajmegmentési programok révén az állatkertekben kedvezőbb a helyzete, amin csak javított a legfrissebb, szegedi esemény is, miután egy életrevaló borjú született.

Nagy az öröm, hogy ő megszületett, hiszen a mendeszantilopnak száznál is kevesebb egyede él már csak vadonbanForrás: Lajos Endredi/Szegedi Vadspark

Az újranyitás után 2 hónappal a látványetetések is újra elindulnak tehát, így a látogatók megtekinthetik az oroszlánok királyi lakomáját, megtudhatják, kacagnak-e a hiénák, de napindító reggelivel is számolhatnak, amit a pingvinek szolgálnak fel frakkban.

Egy újdonsággal is kedveskednek a régi és új látogatóknak, hiszen ezentúl az alpakákkal is piknikezhetnek.

De ha túl sok lenne az étel, akkor tréningezhetnek egyet a borjúfókákkal is. Ahogy eddig, a hétfői nap továbbra is szünnap, de keddtől vasárnapig számos látványetetést tartanak az animátorok. A teljes menetrendet megtalálják a vadaspark weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek