Nyugdíjazták Fridát, a hős keresőkutyát

  A mexikói haditengerészet kutyás egységének egyik legismertebb tagja, a most 10 éves Frida 12 ember életét mentette meg és 40 holttest megtalálásában segített, miután 2017-ben pusztító földrengés sújtotta Mexikót. A labrador összesen 53 mentőakcióban vett részt Mexikóban, Haitin, Guatemalában és Ecuadorban.

  Frida és kiképzője éppen bemutatót tartForrás: AFP/Ronaldo Schemidt

  Kilenc évnyi szolgálat után ünnepséget is tartottak a kutya nyugdíjba vonulása alkalmából, ahol Eduardo Recondo miniszterhelyettes elmondta "Frida Ugatása mindig reményt keltett, a fájdalom és a bizonytalanság pillanataiban pedig vigaszt nyújtott" – írja a BBC.

  A keresőkutya azután lett világszerte ismert, hogy a fotója, amint védőszemüvegben és kis kék csizmában egy romba dőlt iskolaépület maradványai között kutat, bekerült a hírekbe. A tízéves kutya a jövőben valószínűleg kereső- és mentőkutyák kiképzőjeként tevékenykedik majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!