Mobiltelefon jár annak, aki felhagy az orvvadászattal Bangladesben

Először növekedett 15 év után a Banglades területén levő Sundarbans térségben élő tigirispopuláció az után, hogy a világ legnagyobb mangroveerdőségében határozott intézkedésekkel leszámoltak a vadorzókkal.

A térségben folytatott tigrisszámlálásról közzétett jelentés szerint a bengáli tigrisek száma a négy évvel ezelőtti 106 egyedről 114-re nőtt. 2015-ben a hatóságok megkongatták a vészharangot, amikor az akkori számlálásban kiderült, hogy csupán 106 egyed él az erdőben, ami kevesebb mint egynegyede a 2004-ben feljegyzett 440 egyedből álló populációnak, írja az MTI.

106-ról 114-re nőtt a tigrisek számaForrás: Alexas_Fotos/Pixabay

A hatóságok az állatszámlálást tavaly végezték el: mintegy 1656 négyzetkilométernyi területen használtak kameracsapdákat. Sudarbans, amelynek egy része átnyúlik India keleti részére, a ritka kúposfejű delfin és a bengáli tigrisek otthona. Mindkét faj veszélyeztetett az orvvadászat és élőhelyük elvesztése miatt.

2015 óta a bangladesi hatóságok számos intézkedést hoztak a bengáli tigrisek számának növelésére, például több mint kétszeresére növelték az erdőben lévő természetvédelmi terület nagyságát. A biztonsági erők elit alakulata lecsapott az orvvadászokra, és több tucatnyit meg is ölt. Fegyver visszavásárlást is meghirdettek, ennek nyomán 200 orvvadász adta le fegyvereit és lőszereit, cserében pénzt, jogi segítséget és mobiltelefonokat kaptak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek