Ilyen helyes csíkos apróságok lepték el Budakeszit

  A Budakeszi Vadaspark új lakóinak születésére a mostaninál tökéletesebb időpontot kívánni sem lehetett volna: a két anyakocától származó, összesen nyolc csíkos malac ugyanis a természet
  rendjének megfelelően, március közepén jött világra – írja közleményében a Budakeszi Vadaspark.

  Forrás: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

  A csöppségek szabadidejüket többnyire egymáshoz bújva, pihenéssel és persze, az anyatej fogyasztásával töltik. A vadmalacok között a születésük után szinte azonnal kialakult egy belső rangsor, ez pedig azt is meghatározza, hogy a malacok anyjuk melyik emlőjét választják ki.

  Forrás: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

  A kismalacok nevelésének idejére a kocák kisebb kondákat alkotnak, és együtt vigyáznak az apróságokra. A vaddisznók köztudottan nagyon harciasan védik csemetéiket, ezért fontos, hogy a malacokat se a vadasparkban, se az erdőben ne próbáljuk megfogni. Simogatás helyett inkább készítsünk róluk fotókat, hiszen irigylésre méltóan fotogének, és kiváló pózolási tehetséggel vannak megáldva –teszi hozzá a közlemény.

  Forrás: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark

  A csíkos apróságokon kívül egyébként a vadasparkban nemrég muflonbárányok és kecskegidák is születtek Budakeszin, ha arra járnak, róluk se feledkezzenek ám meg!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!