Kiskacsák születtek egy budapesti erkélyen

Döbbenetesen cuki történetet osztott meg a 24.hu egy újlipótvárosi erkélyről, ami átélte a csodák csodáját: kiskacsák születését. Kárpát utcai olvasójuk az ötödik emeleti erkély virágládájában talált egy hónapja egy tojást, majd naponta újabbak követték.

Kiderült, hogy egy vadkacsa döntött úgy, hogy ezen az erkélyen fog kotlani utódai felett.  

Innentől természetfilmes jelenetek jöttek: a lakók végignézhették, hogy az új szomszéd egyre többet törődik a tojásokkal, fészket épít maga körül a tollaiból, és amikor elment, mindig betakarta a tojásokat. Az olvasó, Andrea elkezdte etetni-itatni a tojót, és szakembereket is megkeresett.

Illusztrációs célú kacsák.Forrás: Shutterstock/LMLPhoto

Az kiderült, hogy hiába lett volna ildomos elkergetni szegényt, hogy biztonságosabb helyen keltse ki a fiókákat, a kotlás beindult. Nagy nehezen sikerült egy védőhálót kihelyezni, hogy megfogja az esetleg kipottyanó kiskacsákat. Azok másnap el is kezdtek kikelni.

Miután mind a 11 kikelt, madárvédelmi szakemberek befogták a tojót és a csibéket, és egy biztonságos vízparti területre vitték. A cikk szerint Andreának máris hiányzik a kacsamama, de örül, hogy jó véget ért a történet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek