Kengurubébit leshetnek meg a Debreceni Állatkertben

  A Debreceni Állatkertben javában zajlik a tavaszi bébibumm, most a Bennett-kenguruk családja gyarapodott – tudtuk meg az állatkert Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből.

  A kengurubébi már kíváncsian leskelődik anyja erszényéből.Forrás: Facebook / Debreceni Állatkert / Dr. Nagy Gergely Sandor

  A mindössze 1 hónapnyi vemhesség után világra jött Bennett-bébi születése után rögtön anyja erszényébe mászott. Mára ki is dugta a fejét és érdeklődően kukucskál anyja erszényéből. A nemét egyelőre nem lehet tudni. A kis erszénylakó a biztonságot nyújtó menedéket bő egy hónap múlva hagyja el először, de még további 9 hónapig anyja erszényében marad.

  Az eredetileg Tasmania egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, a partoktól a hegyi erdőkig élő Bennett-kenguru szerepel a Természetvédelmi Világszövetség kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. A Nagyerdő oltalmazó fái alatt gyarapodó erszénylakót már a látogatók is megcsodálhatják az állatkert Ausztrália ösvényén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!