Nem akármilyen zsiráfbébit lehet látni a Debreceni Állatkertben

  A Debreceni Állatkert zsiráf szülőpárja, Emma és Szilveszter bájos testvérrel örvendeztette meg a kis zsiráfbikát, Jabarit, aki 2017-ben az ország egyetlen recés zsiráf bébijeként jött a világra.

  Aranyos és egészséges az új jövevényForrás: Facebook / Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

  A február utolsó napján született új óriásbébi súlya több mint 50 kilogramm, 175 centiméter magas, jó étvágyú és életerős.

  A kis zsiráfról az állatkert dolgozói gondoskodnakForrás: Facebook / Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

  A zsiráfkölyök gondozását az állatápolók végzik, aki szüleivel együtt a debreceni állatkert Zsiráfkifutójában meg is látogatható.

  A kis zsiráf már várja a látogatókatForrás: Facebook / Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

  A recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, mely mára már csak Szomália, Etiópia és Kenya területein fordul elő és szerepel a Természetvédelmi Világszövetség kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. A Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok, az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt. A kis zsiráf születésével 163 egyedre nőtt az európai állomány.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!