Gyűrűsfarkú makibébiktől olvadozhatnak a Debreceni Állatkertben

  Beindult a tavaszi bébibumm a Debreceni Állatkertben: néhány napja írtuk meg az örömhírt, hogy pár hete zsiráf csikó virgonckodik a kifutóban, most pedig három gyűrűsfarkú maki születéséről számolt be az állatkert a Facebook-oldalán.

  Gyűrűsfarkú maki bébik cukiskodnak a Debreceni ÁllatkertbenForrás: Facebook / Debreceni Állatkert

  Március 19-én egy kölyökkel, 23-án pedig iker makibébikkel ajándékozták meg a kattaszülők a Debreceni Állatkert látogatóit. A jelenleg körülbelül 80 grammos csöppségek több mint 4 hónapos vemhesség után látták meg a napvilágot. Az életerős kicsik tapasztalt anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik mindennapjaikat.

  A kicsik, anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik mindennapjaikatForrás: Facebook / Debreceni Állatkert

  Az eredetileg Madagaszkár szigetén őshonos gyűrűsfarkú makik számát főként élőhelyük rohamos zsugorodása veszélyezteti, melynek következtében állományuk jelentősen leredukálódott. A Természetvédelmi Világszövetség által veszélyeztetettnek nyilvánított faj az Európai Fajmegmentési Program keretében él a Debreceni Állatkertben, ahol a látogatók Húsvéttól találkozhatnak a mindig játékos gyűrűsfarkú makikkal a Katta sétányon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!