Búcsút mondanak Amerikának a kaliforniai állatkert óriáspandái

  Óriáspandák nélkül marad a kaliforniai San Diego állatkertje, mivel lejár a Kínával kötött több mint 20 éves kölcsönszerződés.

  Már nem lehet sokáig látni a San Diego-i állatkert óriáspandáitForrás: Facebook / San Diego Zoo

  Az állatkert utolsó két óriáspandáját, a 27 éves Bai Yunt, magyar nevén Fehér felhő és hím kölykét, a hatéves Xaio Liwut, azaz Kis ajándékot április 27-én láthatják utoljára a látogatók, a két állatot ezt követően Kínába viszik. Egy másik óriáspanda, a 28 éves Gao Gao, vagyis Hórihorgas már tavaly októberben visszatért szülőhazájába.

  Az óriáspandák, köztük elsőként Bai Yun, egy eddig példa nélkül álló sokoldalú nemzetközi fajmegőrzési program keretében kerültek San Diegóba. A Hszinhua hírügynökség szerint a dél-kaliforniai állatkertben Bai Yun, Gao Gao, valamint ott született hat kölykük tanulmányozásával sok új ismeretet sikerült begyűjteni a pandák viselkedéséről, vemhességéről, születéséről, az anyai és az öregkori gondoskodásról, és ezen ismeretek birtokában sikerült több mint 2000-re növelni a vadon élő óriáspandák számát Kínában.

  ÓriáspandaForrás: Facebook / San Diego Zoo / Készítette: Mollie Rivera / Rita Petita

  "Az óriáspanda-megőrzési program rendkívül sikeres kísérlet volt egy faj megmentésére" - írja honlapján az állatkert, amely szeretné folytatni az együttműködés a kínai partnerekkel, de egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e valaha is újra óriáspandák San Diegóban. A jövőben három amerikai állatkertben lesznek láthatóak óriáspandák, a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkertben, valamint az atlantai és a memphisi állatkertben. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!