Végre láthatóak a debreceni állatkert ara papagájai

Egy zöldszárnyú és két sárga-kék ara papagáj látta meg a napvilágot a debreceni állatkertben. A zöldszárnyú ara (Ara chloroptera) május másodikán kelt ki a tojásból, és csak azután repült ki, hogy három és fél hónapot eltöltött az odúban. Az állatkert közleménye szerint jó egészségnek örvend, és idén már láthatják a látogatók a röpdében. A nemét még ezután állapítják meg, így egyelőre nevet nem adtak neki - írta az MTI.

A debreceni állatkert egyik fiatal sárga-kék ara papagájaForrás: facebook.com/Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

A két sárga-kék ara (Ara ararauna) pedig június tizedikén kelt ki a tojásból; őket egyelőre a szüleik etetik, szépen fejlődnek, de odújukat még legalább egy hónapig nem hagyják el. Hogy a papagájok a lehető legjobban érezzék magukat  ezért az állatkert bejelentette, hogy 2019-ben saját forrásból egy olyan tér kialakítását tervezik, amelyben a papagájok a jelenleginél jobb körülmények között élhetnek, és látványetetésekkel a látogatók is jobban megismerhetik a viselkedésüket.

Az ara papagájok 50-70 évig élnek, általában két tojást raknak, a fiókák pedig 28-32 nap után kelnek ki a tojásból. A szülők a kicsinyeket felváltva etetik, a kifejlett példányok egy életre választanak párt maguknak.

Perjámos a pápaszemes pingvin közel 40 tojásban eltöltött nap után kelt kiForrás: facebook.com/Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

Az állatkertnek egy Állatok akcióban elnevezésű programja is van, melynek keretében a látogatók testközelből is találkozhatnak azokkal az állatokkal, amelyeket gondozóik neveltek fel. A park vendégei a jövő héttől közelebbről megismerkedhetnek Pepítóval, az egyéves zöldszárnyú ara papagájjal, Perjámossal, a pápaszemes pingvinnel és Boborjánnal, az Apella csuklyásmajommal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek