Anyján csimpaszkodó csuklyásmajom bébit láthat Debrecenben

  Akik cuki majmokat szeretnének látni, azoknak most leginkább a Debreceni Állatkert meglátogatását javasoljuk. A napokban már megmutattuk önöknek a kis pápaszemes pingvint, aki jelenleg a pingvinoviba jár -, a fióka tipegő sétája a látogatók legújabb kedvence. A látványt legfeljebb ez az anyukáján csimpaszkodó apella csuklyásmajombébi szárnyalja túl:

  Anyja hátán érzi magát legjobban az apella csuklyásmajom bébiForrás: facebook / Debreceni Állatkert

  Az apella csuklyásmajom bébi öt hónap vemhesség után július 17-én született, erős, egészséges és jó étvágyú - közölte hivatalos oldalán az állatkert. A kilenc hónapig csimpaszkodó csöppség anyja féltő gondoskodását élvezi, így neme még nem ismert. A tízfős majomcsapat már befogadta, és tegnap megismerkedhetett testvérével, Boborjánnal is, a nemrég született kézből nevelt kapucinus majommal. A csuklyás bébi már látható a nagyközönség számára az apella kifutónál.

  Magyarországon öt állatkertben él csuklyásmajom, és az elmúlt egy évben csak a debreceni állatkertben jött világra utód. Az Amazonas északi részén élő csuklyásmajom a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján szerepel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!