Akkora a hőség Ausztráliában, hogy már a vadlovak is szomjan pusztulnak

Arról már korábban is írtunk, hogy a hosszan tartó kánikula miatt megvadultak a denevérek, és egyre gyakrabban támadnak emberre. Most pedig már az állatok is sorra elpusztulnak, hiszen alig akad ivóvizük.

Vadlovak AusztráliábanForrás: Shutterstock / Készítette: Christopher Meder

Százéves melegrekord dőlt meg a kenguruk földjén, és a tartós forróság tömeges állatpusztuláshoz vezetett. Nemrég arról számoltak be az ausztrál lapok, hogy egymillió haltetemet szállítottak el egy kiszáradt folyó partjáról, később pedig arról lehetett olvasni, hogy Új-Dél-Wales denevérállományának egyharmada pusztult el mindössze két nap alatt.

A legfrissebb információk szerint rengeteg vadló is életét vesztette: a hatóságok mintegy kilencven dehidratálódott állat tetemére bukkantak Alice Springs közelében, valamint további kétszáz rossz állapotban levő lovat is találtak. Őket megpróbálják megmenteni.

Elpusztult vadlovakra bukkantak AusztráliábanForrás: Facebook / Készítette: Ralph Turner

A lovak azért pusztultak el, mert a tó, amelyből inni szoktak, kiszáradt, így víz nélkül maradtak – írja a BBC hírei alapján a szerb 021 hírportál. A helyi lakosok elmondása szerint már olyan súlyos a helyzet, hogy a szárazságot jól tűrő tevék is sorra pusztulnak el. A meteorológusok előrejelzései szerint már nem kell sokáig tűrni a tikkasztó meleget, ugyanis a hőhullám napokon belül átvonul a térségen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek