Hőségtől megvadult denevérek támadnak emberre Ausztráliában

  Aki az európai kemény tél és lavinaveszély elől, a forró Ausztráliába menekül, annak a hó helyett a hőség okozta következményekkel kell megküzdenie: a hosszan tartó kánikula miatt ugyanis megvadultak a denevérek, és egyre gyakrabban támadnak emberre. A bőregerek harapásos és karmolásos sérüléseket okoznak – írja az MTI.

  Repülő denevérForrás: shutterstock / Készítette: Rudmer Zwerver

   

  Csak Sydneytől északra az elmúlt két hétben hét denevértámadás történt, több, mint bármikor máskor ilyen rövid idő alatt.    

  Az állatok közül kettőben kimutatták a veszettség denevéreknél előforduló változatát, a Lyssavirust, amely emberre életveszélyes is lehet.

  A karácsony óta tartó szokatlan, 40 fokot is meghaladó hőség nagy megterhelést jelent a denevéreknek, amelyek közül sokan összezavarodva potyognak le a fákról vagy gabalyodnak bele áramvezetékekbe, a segíteni próbáló embereket pedig megtámadják. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy ne maguk siessenek a bajba került denevérek megmentésére, hanem hívjanak szakembert.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!