Fókák leptek el egy kanadai kisvárost

Valóságos fókainvázióra lettek figyelmesek a helyi lakosok a Kanadához tartozó Új-Fundland Roddickton-Bide Arm nevű kisvárosában. Nagyságrendileg negyven fóka jelent meg a településen néhány nappal ezelőtt, és úgy tűnik, hogy nem is nagyon akarnak távozni, írja a newsbeezer.com.

A fókák mindenfelé elkószálnak, az utakon alig lehet észrevenni őketForrás: Brendon FitzPatrick/@BrendonFitzPat3/Twitter

A városka, illetve annak partvonala az állatok vándorlási útvonalába esik, így a szakértők szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a fókák egyszerűen eltévedtek, és most nem találnak vissza az óceánhoz. Figyelmeztették a helyi lakosságot, hogy lehetőleg ne közelítsék meg az állatokat, mert azok esetleg agresszívé válhatnak, esetleg betegségeket is terjeszthetnek.

A fókák az utakon kóborolnak és bemennek a kertekbe is. Mivel eléggé beolvadnak a környezetükbe kettőt már el is ütöttek az autók. A fókák ráadásul egyre lassabban mozognak, egyértelműen nem érzik jól magukat. Mivel a helyzet már egy hete nem változik, ezért a város vezetése a parti őrség segítségét kérte az állatok eltávolításához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek